kunstneren


Randi Elisabeth Moberg Aasen

f.1969 Nord-Trøndelag

 

Jeg bor og arbeider i Bærum og har atelier på gamle Fornebu. Jeg har utdannet meg som kunstner på deltid gjennom flere år, og har tegnet og malt fra jeg var liten.

Jeg har tidligere jobbet mest med maling på papir i små formater. Nå jobber jeg mest med akrylmaling på lerret i små og store formater. Temaet er ofte relasjoner  og samspill mellom mennesker.

 

Kunstnerisk utrykk

 

Når jeg maler blir bildene til gjennom en intuitiv prosess. Jeg jobber lagvis med akrylmaling, med rennende maling og penselstrøk. Dette gir et utgangspunkt for å lete og finne former og uttrykk som jeg ønsker å bygge opp bildet rundt.

 Under prosessen oppstår et tema som jeg arbeider bevisst med. Det dreier seg ofte om relasjoner og samspill mellom mennesker.  Barn som motiv er sentralt i bildene mine, da jeg opplever at de uttrykker det flyktige i livet Samtidig er det undringen, sårbarheten og lengselen som går igjen, og som jeg vil ha frem. Eplemotivet er brukt som referanse til det som ligger foran oss i livet, det som frister til nysgjerrigheten, og ny kunnskap.

 

Uttrykket er ekspresjonistisk, motivene er selvopplevde og subjektivt tolket. Bildene er figurative med store abstrakte verdier. Fargene er bevisst nedtonet, og det gir også et grafisk uttrykk. Fargene er ofte valgt symbolsk for å få frem forskjellige følelser og stemninger i bildene. Penselstrøk og rytme har også en stor funksjon i bildene sammen med linjespillet. Linjene beskriver ofte ulike rytmer som er med på å forbinde de ulike elementene i billedkomposisjonen. Jeg varierer formater fra de bitte små til større.

 


 


 

© Randi Elisabeth Moberg Aasen   -   Last edit 29.08.2012   -   WEB-master & design: Øystein Aasen